איך אפשר להנגיש זוגיות ואינטימיות לאדם עם מוגבלות? ולמה זה כל כך חשוב? איך הטראומה משפיעה על חייהם של אנשים עם מוגבלויות? מדוע התופעה כל כך נפוצה בקרב אנשים עם צרכים מיוחדים? ומה משמעותו של "שירות מודע לטראומה" עבור אנשים, נוער וילדים עם מוגבלות?
סוגיות אלו הביאו מעל 100 אנשי מקצוע מתחום המוגבלות מרחבי הארץ להשתתף בכנס "נפגעות בצל המוגבלות", בשיתוף המרכז הטיפולי טוני אלישר של עמותת שק"ל ומכון חרוב. הכינוס הייחודי התקיים באוניברסיטה בן גוריון, שנה לאחר פתיחת מרכז חדש של עמותת שק''ל בדרום, אשר מספק שירותי טיפול נפשי לאנשים, ילדים ונוער עם מוגבלויות בדרום הארץ (השירות ניתן בתמיכת משרד הרווחה).
מנחת הכנס, נשיאת שק''ל, גב' ליהיא לפיד , ריגשה את הקהל עם הרצאה מעוררת חשיבה שנגעה במיניות ומוגנות מפרספקטיבה של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. מנכ''ל שק''ל, גב' קלרה פלדמן הדגישה את החשיבות הקריטית של מרכזי הטיפול ברצף השירותים המאפשרים לאנשים עם מוגבלויות להשתלב בקהילה, ומנכ''ל מכון חרוב, פרופ' אשר בן אריה, דיבר על משמעות מרכז טוני אלישר כחלק בלתי נפרד ממכון חרוב וקמפוס הילדים באוניברסיטה העברית. בסוף הכינוס, המשתתפים הביעו רצון להמשיך את הקשר שנוצר ביניהם ולהרחיב את הידע שלהם בנושאי הכנס. גב' איה רוט, מנהלת המרכזים הטיפוליים של שק''ל הזמינה את המשתתפים לפנות למרכזים להדרכת צוותים ולטיפול.
תודה ענקית לכל המרצים: גב' מיכל גולן (ג'וינט, אשלים), גב' טל בר לב (מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל), פרופ' איתי ברגר (האוניברסיטה העברית), גב' יהל מנדלקרן (מרכז טיפולי טוני אלישר, שק''ל), גב' רותם סער קלס (מרכז טיפולי שק''ל, דרום), גב' איה רוט (מרכזים טיפוליים, שק''ל).